Home Kennisplein Webinar Subsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Webinar Subsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Dinsdag 14 juni 2022 van 20.00 tot 21.00 uur

In het najaar van 2022 komt er subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Met deze subsidie kunnen eigenaren van bijvoorbeeld buurthuizen, scholen, zorginstellingen en culturele instellingen hun gebouwen verduurzamen. Op 14 juni 2022 van 20.00 tot 21.00 uur praten we je bij over deze nieuwe subsidie. Zodat jij je kunt voorbereiden op de aanvraag.

€ 340 miljoen najaar 2022

Het kabinet stelt € 525 miljoen beschikbaar om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Het grootste gedeelte, ongeveer € 340 miljoen, komt in een subsidieregeling: de Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA).

Verduurzamingsmaatregelen, advies, energielabel

Het hoofddoel van de subsidie is om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. En op die manier het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. De nieuwe regeling vergoedt naar verwachting een deel van de aanschafkosten van deze verduurzamingsmaatregelen. Dit geldt ook voor de kosten voor het laten opstellen van een energieadvies of duurzaam monumentenadvies. En de kosten voor het laten opstellen van een energielabel na het uitvoeren van de maatregel(en).

Ben je erbij? Schrijf je in.

Ben jij eigenaar van maatschappelijk vastgoed en wil je alles weten over de nieuwe Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)? Bekijk ons webinar op 14 juni om 20.00 uur. Je bent van harte welkom!

Laat ons weten dat je erbij bent. Je ontvangt dat tijdig de link naar het webinar.