Home Kennisplein Webinar Solar Parking

Webinar Solar Parking

Potentiestudie parkeerlocaties en ervaring uit de praktijk

Zonne-energie blijft de komende jaren een belangrijke bron van duurzame energie. Ruimte in Overijssel is schaars en de focus moet liggen op meervoudig ruimtegebruik. Solar parking is mogelijk één van de opkomende ontwikkelingen. Als we boven bestaande of nieuwe parkeerterreinen constructies realiseren die geschikt zijn voor het plaatsen van PV-panelen, wordt de schaarse buitenruimte benut voor zowel parkeren als energieopwekking.

Financiële haalbaarheid van zon en parkeren

In Nederland zijn ruim 8 miljoen personenauto’s, waarvoor in totaal rond de 16 miljoen parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Een grove schatting laat zien dat deze parkeerplaatsen circa 175 km2 aan ruimte in beslag nemen. Dit biedt enorme potentie voor verduurzaming. Tot op heden zijn er slechts een beperkt aantal projecten voor solar parking gerealiseerd en daardoor is er nog geen standaard voor de constructie voor solar parking.

Webinar zon en parkeren

Op 20 april organiseren Nieuwe Energie Overijssel en Sweco een webinar op het thema zon en parkeren. Sweco heeft een (potentie) studie uitgevoerd naar de parkeerlocaties in Overijssel. Voor verschillende van deze locaties is vervolgens gekeken naar de financiële haalbaarheid van de combinatie zon en parkeren.

 

Daarnaast zijn er verschillende aansprekende projecten in Nederland gerealiseerd waarbij parkeerplaatsen voorzien zijn van zonnepanelen. Graag willen de initiatiefnemers en ontwikkelaars van deze projecten je meenemen in de concrete mogelijkheden die ook in Overijssel haalbaar kunnen zijn.

 

 

PROGRAMMA

09.00: Belang zonnepanelen op parkeerterreinen: Peter de Jong, portfoliohouder Zon Nieuwe Energie Overijssel
09.10: Potentiestudie en Businesscase Sweco; Raoul Weegink, Sweco
09.40: Pauze
09.50: Gemeente, bedrijven en ontwikkelaar over gerealiseerde solar parking in de praktijk
10.30: Kansen, belemmeringen en de toekomst van solar parking
10.45: Einde

 

 

We zien je graag op 20 april

Ook aanwezig zijn bij dit interessante webinar? Klik dan op de groene button en schrijf je gratis in. Reserveer je zelf het tijdstip in je agenda? De link om deel te nemen zal enkele dagen voor het webinar worden verzonden.