Home Kennisplein Webinar ‘Scholen en aardgasvrije wijken’

Webinar ‘Scholen en aardgasvrije wijken’

Hoe kunnen leerlingen van basisscholen via een educatief project meedenken over en meedoen in een aardgasvrije wijk? Zij hebben vanuit hun belevingswereld vaak creatieve ideeën. Via de leerlingen kunnen ook ouders bereikt en geïnformeerd worden. Voor gemeenten is dat interessant omdat zij op deze manier nieuwe of meer gezinnen kunnen bereiken. Maar hoe geef je zo’n samenwerking nou concreet vorm? Hoe kun je met de denk-, doe- en innovatiekracht van leerlingen de opgave van aardgasvrij verder helpen? En tegelijkertijd de techneuten van de toekomst al warm maken?

In opdracht van de provincie is uitgewerkt hoe je de samenwerking tussen scholen en aardgasvrij kunt opstarten en hoe een programma op een school eruit kan zien. Graag delen we deze aanpak ter inspiratie en horen we van gemeenten welke aanvullingen zij hebben. Daarom houdt het Expertiseteam Aardgasvrije Wijken Overijssel op 25 januari 2022 van 10.00 tot 11.15 uur een online kennissessie.

Iris van de Kamp van het Educatiepunt geeft een presentatie over de aanpak. Ze deelt haar visie op een goede samenwerking met scholen, geeft voorbeelden en beschrijft concrete acties die je als gemeente kunt oppakken.
Na het webinar is er een digitale nazit met de inleider om je vragen te bespreken.
Heb je vragen? Neem contact op met Oscar Jansen, adviseur Expertiseteam Aardgasvrije Wijken Overijssel

Bekijk hier het webinar terug:

Bekijk hier de presentatie terug: PowerPoint Webinar aardgasvrij_def_