Home Kennisplein Webinar ‘Governance van aquathermie’

Webinar ‘Governance van aquathermie’

Welke rol is passend

Decentrale overheden willen en moeten in sommige gevallen bijdragen aan de energietransitie. De inzet van aquathermie kan hierbij van betekenis zijn. De vraag hierbij is: welke rol is passend? Volstaat een reactieve rol, bijvoorbeeld als vergunningverlener? Of past een andere rol beter bij de ambities? En wat zijn de consequenties en welke sturingsmodellen horen daarbij? Het Netwerk Aquathermie, STOWA en de Unie van Waterschappen nodigen je uit voor het Webinar ‘Governance van aquathermie’.

 

Jitske van Popering (GovernEUR) neemt je graag mee in de opzet van het onderzoek en de resultaten. Ze laat zien welke afwegingen je in welk stadium van de samenwerking in een aquathermieproject kunt maken, welke vragen je met elkaar moet beantwoorden en welke governance vormen in welke situaties (vaak) kansrijk zijn. Omdat het vinden van een passende governance structuur begint met het voeren van een goede gesprek met elkaar, gaan wij ook in groepjes uiteen om het gesprek te voeren.

 

Datum: donderdag 25 maart 2021
Tijdstip: 10.00 – 11.00 uur
Systeem: Zoom
Aanmelden: via dit inschrijfformulier

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00: Opening door Rowan Benning van het Netwerk Aquathermie
10.05: Presentatie door Jitske van Popering van GovernEUR
10.25: Ruimte voor vragen
10.35: Uitwisseling in groepjes over succesfactoren en obstakels bij governance van aqauthermie
10.50: Afronding

 

Na afloop van dit webinar weet je meer over de rollen die decentrale overheden kunnen vervullen om bij te dragen aan een bredere toepassing van aquathermie in de warmtetransitie.

Het Netwerk Aquathermie, STOWA en de Unie van Waterschappen nodigen u uit voor het webinar ‘Governance
van aquathermie’.