Home Kennisplein Warmtecafé 50 tinten groen Assendorp

Warmtecafé 50 tinten groen Assendorp

Hoe wordt de historische wijk Assendorp in de toekomst verwarmd? De gemeente Zwolle heeft, in haar transitievisie, een hybride oplossing met duurzaam gas (groengas) als beste alternatief aangewezen. Maar wat betekent dat nou voor de huizen in Assendorp? Moeten de eigenaren wel of niet isoleren? Wat is een hybride systeem eigenlijk? Zijn er nog andere oplossingen?

Deze vragen staan centraal in het vierde warmtecafé van 50 tinten groen Assendorp. Gastspreker is Jan Willem van de Groep, die als groene ondernemer intensief betrokken is bij warmte renovaties van oudere woningen. Als bedenker van onder andere Stroomversnelling werkt hij nauw samen met overheden, ontwikkelaars  en de bouwsector om de energietransitie in de praktijk vorm te geven.

Tijdens het warmtecafé onderzoeken de deelnemers samen met Van de Groep hoe de huizen in Assendorp zonder aardgas verwarmd kunnen worden. Verschillende technieken passeren de revue en hoe deze passen in de huizen en binnen de klimaatdoelstellingen van de transitie. Vijf Assendorper huizen worden doorgelicht waardoor de cafébezoekers een beter beeld krijgen van de mogelijkheden.

Serie van vijf warmtecafés

In een serie van vijf warmtecafés onderzoekt 50 tinten groen Assendorp samen met de buren hoe historische woningen warmer cq koeler, comfortabeler en energiezuiniger kunnen worden gemaakt.

De cafés vinden digitaal plaats. Bij elk warmtecafé spreekt een raadslid uit Assendorp een persoonlijke klimaatcolumn uit. Dit keer is dat Mark Oldengarm van D66. Ook is er live muziek.

Aanmelden

Het warmtecafé van 19 januari begint om 19:30 en is te volgen via Zoom. De zoomlink kan via de website van 50 tinten groen Assendorp worden aangevraagd.