Home Kennisplein Renovation Wave Event

Renovation Wave Event

Surf mee op de European Renovation Wave. Nederland en Europa willen het jaarlijkse aantal renovaties verdubbelen. Hoe kan Europa ons daarbij helpen? Welke oplossingen en inzichten maken versnelling mogelijk? En minstens zo belangrijk: hoe bouwen we coalities om bewoners, eigenaren en bedrijven over de streep te trekken?

 

INDU-ZERO

Het Overijsselse project INDU-ZERO komt ook terug op het Renovation Wave event. Projectleider Ulla-Britt vertelt meer over het project: “Overijssel wil bestaande woningen sneller en goedkoper energieneutraal maken. Daarvoor ontwikkelt deze provincie, samen met 13 partners in 6 landen, een blauwdruk voor een NOM renovatiefabriek: project INDU-ZERO. De fabriek gaat prefab ‘renovatiepakketten’ ontwikkelen voor grootschalige renovatie van grondgebonden woningen en appartementencomplexen naar NOM (nul-op-de-meter). Door het hele proces mee te nemen van begin tot het einde – van het inmeten van de huizen, over de productie tot de daadwerkelijke renovatie, gaan huidige kosten significant omlaag.”

Verder zal gedeputeerde van de provincie Overijssel Tijs de Bree zijn visie delen over hoe we renovatie in de regio mogelijk maken. Dat doen we ook door breder te kijken: Renovatie is meer dan verbouwen, het is ook samenleven, het is ook de regionale economie stimuleren en het is onze zorg voor toekomstige generaties.

Meld je aan!

Meld je aan voor het Renovation Wave event via deze link.