Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Pyrolyse olie: Vervanger van fossiele brandstoffen en grondstoffen

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

 

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Pyrolyse-olie

Op 9 juni is Gerhard Muggen, directeur bij het Twentse BTG Bioliquids, onze gast. BTG Bioliquids heeft een unieke technologie voor de productie van pyrolyse-olie ontwikkeld, die biomassa omzet in pyrolyse-olie waarmee groene stoom en elektriciteit opgewekt kan worden. Verder kan pyrolyse olie als grondstof dienen voor duurzame materialen, chemicaliën, scheepvaartbrandstof, benzine en diesel.

 

Het credo van BTG Bioliquids is “We replace fossil fuels”! Deze, in Overijssel ontwikkelde techniek, wordt niet alleen in Nederland toegepast, maar inmiddels wereldwijd uitgerold. Met de inzet van pyrolyse-olie wordt de uitstoot van broeikasgassen met 85-90% verminderd ten opzichte van aardgas. Daarmee is de olie uitstekend geschikt voor bedrijven die hun CO2-footprint willen reduceren. Gerhard neemt ons mee in de techniek en de toepassingen van pyrolyse-olie en wijze waarop deze schone energie bij kan dragen aan onze energie- en materialentransitie.

 

Na de presentatie weet je precies welke toekomstmogelijkheden er voor deze biogrondstof zijn!

Programma

12.00: Welkom 
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Gerhard Muggen; Pyrolyse-olie: van biomassa naar groene stoom en elektriciteit
12.35Vragen en discussie
13.00: Einde

Wat kan het Startteam doen voor een ondernemer met een goed idee?

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel helpt bedenkers, ontwikkelaars, producenten en toepassers van energie-innovaties, die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie met innovaties voor de gebouwde omgeving, het MKB en de industrie. Daarnaast zijn energie-innovaties en initiatieven gericht op het reduceren van de CO2 uitstoot in het algemeen zijn ook van harte welkom voor ondersteuning van het Startteam.

Meer weten? Klik dan hier.