Home Kennisplein Online Energy Café: ‘Waarom juist nú investeren in duurzame energie?’

Online Energy Café: ‘Waarom juist nú investeren in duurzame energie?’

Op donderdag 3 december 2020 organiseert Kennispoort het Online Energy Café met als thema ‘Waarom juist nu als ondernemer investeren in duurzame energie?’.

Voor steeds meer bedrijven en consumenten is duurzaamheid een belangrijk thema. De vraag naar duurzame panden en bedrijfsprocessen neemt in de komende jaren toe. Bedrijven die duurzame panden en bedrijfsprocessen hebben, besparen kosten, hebben een hogere productiviteit en zijn aantrekkelijker voor (potentiële) werknemers en financiers. Met andere woorden, een duurzaam bedrijf is een toekomstbestendig bedrijf.

Maar welke mogelijkheden tot verduurzaming zijn er? En levert het rendement op en hoe? Wat is de eerste stap? Hoe kun je verduurzaming financieren? Tijdens dit webinar geven ze je praktische handvatten en tips om zowel vastgoed als het productieproces te verduurzamen. Als je je bedrijf wilt verduurzamen, wil je dit webinar niet missen!

Programma

Verduurzaming productieproces

Marco Dubbelman van GotoGemba laat je kansen ontdekken om je productieproces te verduurzamen en waarom je dat juist nu moet doen! Met herkenbare voorbeelden krijg je direct toepasbare tips om het energieverbruik in je bedrijf beter te beheersen en om het productieproces te verbeteren. Bijvoorbeeld met minder materiaalgebruik, een efficiëntere inzet van apparatuur en vermindering van logistieke bewegingen. Dit levert niet alleen een positief imago op maar ook een directe verbetering van het financiële resultaat!

Online in gesprek over verduurzaming van vastgoed

Met drie energie-experts in gesprek over het verduurzamen van vastgoed:

  • Jankees Klapwijk van PM Energie neemt je mee het dak op. PM Energie en Energiefonds Overijssel helpen ondernemers bij het realiseren en financieren van zonnepanelen. Jankees vertelt over concrete toepasbare ervaringen en hoe je praktisch begint.
  • Willem Dubbelman van Energiefonds Overijssel sluit aan en neemt je mee in mogelijkheden om verduurzaming te financieren en hoe je er als eigenaar van een gebouw en ook als gebruiker dírect rendement uit haalt.
  • Martin Slot van NTP Energie koelt het ziekenhuis in Almelo (ZGT) met koud water uit de bodem van de diepe Leemslagenplas. Met deze oplossing worden de huidige koelsystemen vervangen. Martin neemt je mee in wat de duurzame oplossing voor ZGT betekent en hoe andere bedrijven deze techniek ook kunnen gebruiken.

Aanmelden

Het Online Energy Café is op donderdag 3 december van 11.00 tot en met 12.00 uur. Deelname aan dit online event is kosteloos. Wil je vanuit je eigen stoel deelnemen? Meld je dan hier aan! Na aanmelding ontvang je van Kennispoort in de week voor het Online Energy Café een e-mail met een link waarmee je toegang krijgt.

 

Over het Energy Café

Het Energy Café is voor ondernemers uit Overijssel en Regio Zwolle. Tijdens deze bijeenkomsten moedigen de organisatoren ondernemers aan om te starten met verduurzaming en energiebesparing door energie- en procesinnovaties. Bijvoorbeeld door kennis en ervaringen te delen. De eerste twee edities van het Energy Café hadden als thema ‘Financiering van Verduurzaming’ en ‘De kansen van Waterstof’.

Het Online Energy Café wordt georganiseerd door Energiefonds OverijsselKennispoort Regio ZwolleCleantech Regio en Novel-T.