Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Klimaat en energie

Op 11 mei gaan we lunchen met onze Supportteamleden Hans Scholten en Jaap de Boer, samen eigenaar van adviesbureau Energy Watch.

 

De verbranding van fossiele brandstoffen leidt tot klimaatverandering. Daarom moeten we energie besparen en overgaan op duurzame energie. Maar hoe zit dat precies? Gaan we de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs halen? En zo niet, waar doen we het dan voor? Welke invloed hebben wij vanuit ons kleine Nederland? Welke technologieën gaan ons daarbij helpen?

 

Hans en Jaap nemen ons mee in een aantal achtergronden van de klimaatproblematiek en de gevolgen daarvan. Vervolgens gaan zijn in op de internationale klimaatambities en de bijdrage die Nederland probeert daar aan te leveren. Tot slot maken zij een uitstapje naar de technologieën die nu in beeld zijn om een serieuze bijdrage te leveren aan het beperken van de klimaatverandering.

Na deze lunchsessie weet je de actualiteiten op gebied van klimaat en energie!