Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Het belang van innovaties in de energietransitie

Op 9 februari gaan we lunchen met Hans Scholten en Jaap de Boer, samen eigenaar van adviesbureau Energy Watch én beiden lid van het Startteam. Tijdens de lunchsessie gaan we samen verkennen wat innovatie nu eigenlijk is en komen we meer te weten over het belang van innovaties in de energietransitie. Aan de hand van de historische ontwikkeling van enkele innovaties laten we zien dat het verbeteren en doorontwikkelen van bestaande oplossingen minstens zo belangrijk is als baanbrekende nieuwe innovaties.

 

Verder leggen Hans en Jaap uit welke ontwikkelingsstappen doorlopen moeten worden in een innovatietraject, voordat een innovatief product of dienst een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Aan de hand van enkele voorbeelden laten zij zien welke elementen bepalend zijn in het waarderen van innovaties.

 

Tenslotte zien we, aan de hand van de Technology Gap analyses van het International Energy Agency (IEA), op welke gebieden innovaties, en de toepassing daarvan, het hardst nodig zijn om de energietransitie te versnellen.

Na deze lunchsessie weet jij alles over innovatie in de energietransitie!

Programma en aanmelden

12.00: Welkom door Tess Ruiterkanp, Coördinator Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Hans Scholten en Jaap de Boer: Het belang van innovaties in de energietransitie
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde

De link voor deelname wordt twee dagen voor de sessie per mail toegezonden. Van de aanmelding ontvang je GEEN bevestiging!