Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Innovatie in de energietransitie

Lunchen met Nieuwe Energie: Innovatie in de energietransitie

VERSNELLEN DOOR TE VERBINDEN

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Technische innovatie

Op 13 januari gaan we lunchen met Jeike Wallinga, lector Energietransitie bij Hogeschool Windesheim. “De energietransitie is van ons allemaal en voor ons allemaal. Om zicht te houden op het klimaatdoel van Parijs dienen we de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen de komende tien jaar elk jaar met meer dan 5% te verlagen. Het lectoraat Energietransitie van Hogeschool Windesheim doet onderzoek, zodat technische innovaties binnen enkele jaren kunnen bijdragen aan het verminderen van de uitstoot. En we leiden studenten op die de energietransitie een stap verder kunnen brengen.”

Na dit verhaal weet jij hoe onderzoek daarbij kan helpen!

PROGRAMMA

12.00: Welkom door Mira Hamraoui, coördinator Startteam
12.05: Waarom innovatie aanjagen met een multidisciplinair team, Hans Scholten, lid Startteam
12.10: Jeike Wallinga, lector Energietransitie Windesheim
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde

Wil je aanwezig zijn bij Lunchen met Nieuwe Energie? Meld je dan nu aan!

Wat doet het Startteam?

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel helpt bedenkers, ontwikkelaars, producenten en toepassers van energie-innovaties, die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie met innovaties voor de gebouwde omgeving, het MKB en de industrie. Daarnaast zijn energie-innovaties en initiatieven gericht op het reduceren van de CO2 uitstoot in het algemeen zijn ook van harte welkom voor ondersteuning van het Startteam.