Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Draagvlak voor wind

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

 

De energietransitie kent veel uitdagingen, maar één ding is zeker: innovaties zijn hard nodig om deze transitie mogelijk te maken. Op 8 december gaan we lunchen met Arthur Vermeulen, directeur Windenergie bij Pure Energie. Hij neemt ons mee in de reis hoe Pure Energie van een technocratische aanpak bij ontwikkeling van windparken naar een inclusieve participatieve aanpak is gekomen.

Participatie

Vermeulen: ‘We zien dat lokale energiecoöperaties een belangrijke rol hebben. Duurzame energieontwikkeling gaat meer en meer via projecten waarbij de lokale bevolking actief deelneemt aan het project. Wij vinden dat een goede ontwikkeling, omdat dit ervoor zorgt dat de energietransitie beter verankerd is onder de mensen. Het zorgt ervoor dat alle belangen zorgvuldig worden afgewogen en uiteindelijk de beste optie wordt gekozen die past bij de lokale wensen en behoeften.’

 

Na deze lunchsessie weet jij alles over participatie bij windprojecten

Programma

12.00: Welkom door Tess Ruiterkamp, Coördinator Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Arthur Vermeulen: Hoe gaan we met wind van weerstand naar samenwerking
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde

 

U kunt zich aanmelden voor deze sessie via onderstaande knop. Na aanmelden krijg je geen bevestig maar wordt er twee dagen voor de sessie een link toegestuurd om online deel te nemen.