Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Groene waterstof

Lunchen met Nieuwe Energie: Groene waterstof

Groene waterstof

Op 10 februari gaan we lunchen met Fenna van de Watering, dokter in de scheikunde en werkzaam als waterstofexpert bij advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos.

“Om de energietransitie mogelijk te maken zal groene waterstof een belangrijke rol spelen in de energiesystemen van de toekomst. De huidige bijdrage van groene waterstof aan onze energievoorziening is op dit moment echter nog bescheiden. Om succes te kunnen hebben in de markt en om de inzet van groene waterstof in diverse toepassingen te kunnen laten groeien moet bijvoorbeeld de prijs van groene waterstof dalen en moet er voldoende groene energie beschikbaar zijn.

Daarnaast is technologieontwikkeling nodig tezamen met het uitvoeren van concrete projecten voor kennisontwikkeling. De vraag is: hoe gaan we de waterstoftransitie mogelijk maken en waar liggen nu al kansen in Overijssel voor groene waterstof? In deze lunchsessie bespreken we kansen en mogelijkheden voor groene waterstof in Overijssel aan de hand van GROHW: een concreet waterstofproject wat op dit moment in Deventer in ontwikkeling is.”

Na  deze lunchsessie heb jij inspiratie over

wat je nu al met groene waterstof zou kunnen doen!

 

Programma

12.00: Welkom door Carmen Oude Wesselink, aanjager bij het Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam, Constantijn Cox, lid Startteam
12.10: Fenna van de Watering, Groene waterstof
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde

Bekijk alvast de spoedcursus waterstof

Heb je nog niet zoveel kennis over waterstof? Bekijk dan de onderstaande vijf korte animaties genaamd: “Waterstof voor groentjes” voor een spoedcursus waterstof.

Aflevering 1 – Wat is waterstof?
Aflevering 2 – Waarvoor gebruiken we waterstof?
Aflevering 3 – Waterstof en de energietransitie
Aflevering 4 – De keten van Groene Waterstof
Aflevering 5 – Uitdagingen voor waterstof

Versnellen door te verbinden met het Startteam

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

 

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.