Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand( voor deze keer bij uitzondering de derde) gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Energietransitie & EFRO Subsidie

Op 15 juni gaan we lunchen met Huub Smit en Jarno van Eekelen, beiden werkzaam bij EFRO. EFRO Oost is de beheerautoriteit die belast is met de uitvoering van het EFRO-Oost subsidieprogramma. Het doel hiervan is bedrijven te helpen meer omzet te halen uit nieuwe producten.

 

Na het EFRO 2014-2020 programma heeft het nieuwe EFRO-Oost 2021-2027 programma dit jaar de eerste openstelling. Het programma heeft tot doel de concurrentiekracht in Gelderland en Overijssel te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. Dit wordt bereikt door mkb’ers die innoveren, digitaliseren en investeren in een groene, koolstofarme en circulaire economie met subsidie te ondersteunen.

 

Binnen het programma 2021-2027 is prioriteit twee specifiek gericht op innovaties en demonstraties op het gebied van hernieuwbare energiebronnen en slimme energiesystemen, netwerken en opslag. Huub en Jarno zullen tijdens de lunchsessie een toelichting geven op het nieuwe EFRO programma en de kansen die er zijn om innovatieve oplossingen ten behoeve van de energietransitie te ondersteunen met deze subsidie.

Na deze lunchsessie weet jij meer over de subsidiemogelijkheden voor de energietransitie