Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Aansluiten op warmtenet, of toch maar niet?

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

 

Op 12 mei gaan we van 12 tot 13 uur lunchen met Trynke Papa, hoofd-onderzoeker bij het lectoraat Duurzame Energievoorziening van Saxion Hogescholen, onderzoekslijn Smart energy: systeemintegratie, monitoren en slim sturen. Tijdens het middaguur gaan we ons dan laten bijpraten op het thema “Aansluiten op warmtenet, of toch maar niet?”.

Uitdaging

Terwijl gemeentes nog druk aan het puzzelen zijn met de warmtetransitie zijn ook veel burgers al bezig met de vraag hoe zij duurzamer hun huis kunnen verwarmen. Voor eigenaar-bewoners van de meeste woningen is het een hele uitdaging om van het aardgas af te gaan. De meeste woningen zijn immers (nog) helemaal niet geschikt voor een efficiënte laagtemperatuur all-electric oplossing. Wat zijn de opties? Als er een warmtenet in de straat wordt aangelegd, is het dan verstandig om aan te sluiten? Of toch maar liever een warmtepomp? Of nog andere creatieve oplossingen? 

 

Trynke neemt ons mee in een aantal overwegingen vanuit het perspectief van een eigenaar-bewoner. Dit doet zij aan de hand van een concreet voorbeeld uit de praktijk. Want verduurzaming van de gebouwde omgeving moet immers per woning gebeuren.

 

Aanmelden kan via onderstaande aanmeldbutton.

Na deze lunchsessie kijk je meer vanuit het perspectief van de bewoner-eigenaar!

Wat kan het Startteam doen voor een ondernemer met een goed idee?

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel helpt bedenkers, ontwikkelaars, producenten en toepassers van energie-innovaties, die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie met innovaties voor de gebouwde omgeving, het MKB en de industrie. Daarnaast zijn energie-innovaties en initiatieven gericht op het reduceren van de CO2 uitstoot in het algemeen zijn ook van harte welkom voor ondersteuning van het Startteam.

Meer weten? Klik dan hier.