Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Supportteam (tot voor kort Startteam) van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Slim gebruik maken van lokale duurzame energie

Op 9 maart gaan we lunchen met André Simonse, sr. Business Developer bij Firan. Samen met partners maakt Firan de duurzame energie van de toekomst toegankelijk voor iedereen.

 

Wakker liggen dat je morgen geen capaciteit van het energienet kan krijgen voor uitbreidingen of verduurzamingsplannen. Dit is helaas op diverse plekken de werkelijkheid. Slimme decentrale netten, kunnen een waardevolle aanvulling zijn om bedrijventerrein van de toekomst te realiseren.

 

André gaat ons meenemen in het onderwerp “energy hubs” welke optimaal gebruik maken van lokale duurzame energie en zorgen voor regie over de opwek, de opslag en het verbruik. Daarbij is het ook mogelijk om directe verbindingen te maken tussen verschillende soorten duurzame energie én met gebruikers van groene stroom.

 

Wat komt daarbij kijken en wat maakt dit zo complex? De verschillende technische en organisatorische aspecten zal André hierbij benoemen aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Na deze lunchsessie weet jij alles over het slim benutten van lokale energie!