Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Energieinfrastructuur als verbindende schakel voor alle verduurzamingsplannen

Op 12 januari gaan we lunchen met Rachel Marty, Partner Energietransitie bij Enexis. Tijdens haar presentatie gaat ze o.a. in op de oorzaken van transportschaarste op het elektriciteitsnetwerk, de oplossingsrichtingen en de verwachtingen voor de toekomst.

De energieinfrastructuur is de verbindende schakel voor alle verduurzamingsplannen. Of het nou over duurzame energieopwekking gaat, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving of het invoeden van groen gas. Door de energietransitie wordt er in hoog tempo op een andere manier beslag gelegd op deze infrastructuur, waardoor deze enorm onder druk is komen te staan. Op veel plekken heeft het elektriciteitsnet zelfs de maximale capaciteit bereikt, waardoor nieuwe zonneparken of windmolens niet meer kunnen worden aangesloten.

Wat betekend dit voor initiatiefnemers, en naar welke oplossingen wordt gekeken? Na de presentatie is er weer de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Na deze lunchsessie weet jij waarom energieinfrastructuur

de verbindende schakel is voor alle verduurzamingsplannen

Programma en aanmelden

12.00: Welkom door Tess Ruiterkanp, Coördinator Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Rachel Marty: Energieinfrastructuur als verbindende schakel voor alle verduurzamingsplannen
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde