Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Waterstof als energiedrager voor hoge-temperatuur processen: kansen en uitdagingen

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

 

De energietransitie kent veel uitdagingen, maar één ding is zeker: innovaties zijn hard nodig om deze transitie mogelijk te maken. Op 13 oktober zal Marco Derksen, oprichter en eigenaar van Mateq Process, ons van 12 tot 13 uur online meenemen in de kansen en uitdagingen van waterstof als energiedrager voor hoge-temperatuur processen.

Industriële hoge-temperatuur processen

Mateq Process houdt zich, in een notendop, bezig met de energietransitie voor industriële hoge-temperatuur processen. Dit zijn processen waarbij de benodigde temperatuurniveau’s niet bereikt kunnen worden via groene elektriciteit, en waar verbranding één van de weinige middelen is om die wel te bereiken.

Waterstof leent zich uitstekend als groene energiedrager voor dit soort processen. Echter, ondanks dat waterstof al tientallen jaren gebruik wordt als brandstof in de industrie, zijn er behoorlijke uitdagingen om dit op een goede, milieuvriendelijke manier toe te passen in de energietransitie.

Programma

12.00: Welkom door Tess Ruiterkamp, Coördinator Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Marco Derksen: Waterstof als brandstof in de industrie
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde

U kunt zich aanmelden voor deze sessie via onderstaande knop. Na aanmelden krijg je geen bevestig maar wordt er twee dagen voor de sessie een link toegestuurd om online deel te nemen.