Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Warme dorpen: all-electric of warmtenet?

We zien dat veel gemeenten makkelijk kiezen voor all-electric en hybride warmtepompen. Maar is dat wel de beste keuze? Op dit thema gaat Lunchen met Nieuwe Energie deze keer dieper in en gaat ook graag de interactie hierover met het netwerk aan.

Op 7 juli neemt Arjan Tuijnder, Adviseur duurzame warmte bij Rom3D, ons mee in de wereld van de warmtenetten. Als warmte-specialist, met veel inhoudelijke kennis, begrijpt hij als geen ander het krachtenveld waar opdrachtgevers mee te maken hebben in de energietransitie.

Voordelen

Arjan: “We denken dat voor de vele dorpen met gemengde bestaande bouw, een warmtenet vele voordelen heeft. Zo kunnen bijvoorbeeld warmtebuffers helpen om de elektriciteitsvraag te beperken in perioden van koude en een beperkt aanbod van groene stroom (een Kalte Dunkelflaute). Dit heeft een groot ontlastend effect op de elektrische infrastructuur. Daardoor is minder netverzwaring nodig, minder opslag van elektriciteit en minder back-up capaciteit (nieuwbouw van gascentrales). Financieel en maatschappelijk zijn er grote voordelen te behalen.”

Voor het hele verhaal en (bijna) alle voor en nadelen:
kom luisteren op 7 juli!

Programma

Programma

12.00: Welkom 
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Arjan Tuijnder: Warme dorpen: all-electric of warmtenet?
12.35Vragen en discussie
13.00: Einde

Wat kan het Startteam doen voor een ondernemer met een goed idee?

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel helpt bedenkers, ontwikkelaars, producenten en toepassers van energie-innovaties, die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie met innovaties voor de gebouwde omgeving, het MKB en de industrie. Daarnaast zijn energie-innovaties en initiatieven gericht op het reduceren van de CO2 uitstoot in het algemeen zijn ook van harte welkom voor ondersteuning van het Startteam.

Meer weten? Klik dan hier.