Home Kennisplein Lectorale rede Jeike Wallinga: Praktisch warmlopen

Lectorale rede Jeike Wallinga: Praktisch warmlopen

De energietransitie in perspectief

De energietransitie heeft als doel de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zodat de klimaatverandering die daardoor veroorzaakt wordt, beperkt blijft. Zowel minder energie gebruiken als meer duurzame energie inzetten, zijn hier onderdeel van.

Het lectoraat Energietransitie van Windesheim richt zich op praktijkgericht onderzoek dat ervoor zorgt dat mensen en organisaties hieraan effectief kunnen bijdragen. Als mensen en organisaties warmlopen om bij te dragen aan de transitie, kunnen we het warmlopen van de aarde beperken.

In haar lectorale rede zet Jeike Wallinga de energietransitie in perspectief en presenteert zij de onderzoeksperspectieven van het lectoraat. Daarna gaat zij in gesprek met Han Slootweg en Peter Snel, namens Enexis Netbeheer en BDR Thermea, sponsoren van het lectoraat.

Wij nodigen u uit om op afstand live aanwezig te zijn bij de officiële installatie en lectorale rede van Jeike Wallinga als lector Energietransitie bij hogeschool Windesheim op woensdag 16 september.

Programma

15.00 uur Inloop in online lobby

15.15 uur Welkomstwoord 

Egon van der Veer, domeindirecteur

15.20 uur Toespraak en installatie van Jeike Wallinga als lector Energietransitie 

Inge Grimm, lid College van Bestuur

15.30 uur Lectorale rede ‘Praktisch Warmlopen, de energietransitie in perspectief’ 

Jeike Walinga, lector Energietransitie

16.00 uur Interactieve sessie ‘Energietransitie in de praktijk’ 

Peter Snel, CTO BDR Thermea Group & Han Slootweg, Directeur Asset Management, Enexis Netbeheer en hoogleraar Smart Grids, TU Eindhoven

16.25 uur Actieve afsluiting

Aanmelden

De lectorale rede is via een online stream te bekijken op 16 september van 15.00 – 16.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De link is al beschikbaar: klik hier om naar de livestream te gaan.