Home Kennisplein In de praktijk aan de slag met energie innovaties

In de praktijk aan de slag met energie innovaties

In het Startup in Residence programma slaan we de handen ineen om met een brede groep ondernemers tot innovatieve oplossingen te komen voor concrete vraagstukken in de energietransitie.

 

Het project jaagt innovatieve oplossingen aan om in co-creatie bijvoorbeeld woningen te verduurzamen, energie slim op te slaan en om energie op te wekken uit sportvelden. Het blijft daarbij niet bij experimenteren. Als een innovatie in de praktijk geschikt blijkt, wordt deze ingekocht om daadwerkelijk toe te passen en met deze nieuwe producten impact te creëren in de energietransitie. De initiatiefnemers hierbij zijn: de Provincie Overijssel, Nieuwe Energie Overijssel, Welbions, deltaWonen en de gemeente Zwolle

 

Op 29 juni nodigen we je uit voor de webcast

‘In de praktijk aan de slag met energie innovaties’

Online, 16:00 tot 17:15 uur

Programma

Tijdens deze webcast sluiten we met de deelnemers en partners de business case-fase af en vieren we de feestelijke aftrap van de praktijktestfase. Dit is de fase waarin tien ondernemers hun innovaties in de praktijk gaan testen.

 

Verschillende innovaties passeren de revue en ondernemers en potentiële opdrachtgevers komen aan het woord. Gedeputeerde Tijs de Bree van Energie en Milieu zal tijdens de interactieve webcast de visie van de Provincie Overijssel toelichten.

Deelname

Wil je meer weten over deze energie-innovaties? Of waarom de provincie Overijssel dit met haar partners heeft opgepakt? We nodigen je van harte uit om deel te nemen. Tijdens de webcast kun je via de chat vragen stellen en gaan de tafelgasten graag met je in gesprek. daarnaast vind je onder aan deze pagina meer artikelen over deze innovatieve aanpak voor het aanjagen van nieuwe producten en diensten die de energietransitie kunnen versnellen.

 

Je kunt je aanmelden via deze link: aanmelding Startup in Residence. Je ontvangt dan een bevestiging van je deelname. In de week voorafgaand aan de webcast sturen wij je een link toe om deel te kunnen nemen.

 

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze uitnodiging nog vragen dan kun je contact opnemen met Janine Swaak, tel. 06 22 92 54 59 of een e-mail sturen naar: innovatiesinkopen@overijssel.nl.