Home Kennisplein Energy Café ‘Verduurzaming van vastgoed en bedrijfsprocessen’

Energy Café ‘Verduurzaming van vastgoed en bedrijfsprocessen’

Een duurzaam bedrijf is een toekomstbestendig bedrijf

Op dinsdag 29 september 2020 organiseren wij, in samenwerking met Kennispoort en het Energiefonds Overijssel, de derde editie van het Energy Café. Het onderwerp van deze editie is ‘Verduurzaming van vastgoed en van bedrijfsprocessen’.

Voor steeds meer bedrijven en consumenten is duurzaamheid een steeds belangrijker thema. De vraag naar duurzame panden en bedrijfsprocessen neemt in de komende jaren toe. Toch voldoen veel bedrijven nog niet aan de duurzaamheidseisen die vanaf 2023 gelden. Bedrijven die hier wel aan voldoen, besparen kosten, hebben een hogere productiviteit en zijn aantrekkelijker voor (potentiële) werknemers. Met andere woorden, een duurzaam bedrijf is een toekomstbestendig bedrijf.

Maar welke mogelijkheden zijn er? Hoe begin je? En hoe kun je de verduurzaming financieren? Als je je bedrijf wilt verduurzamen, wil je deze middag niet missen!

Programma

13.45 uur – Inloop
14.15 uur – Opening door dagvoorzitter
14.20 uur – Jankees Klapwijk – Verduurzaming van vastgoed
14.50 uur – Marco Dubbelman – Verduurzaming van je productieproces
15.20 uur – Ton van Nulden – Case: Energie-innovatie
15.35 uur – Pitch en panelgesprek
16.00 uur – Afsluiting, napraten en borrel

 

Klik hier om je aan te melden!

Sprekers

Verduurzaming vastgoed
Jankees Klapwijk is eigenaar van PM Energie. PM Energie en het Energiefonds Overijssel helpen ondernemers met het besparen van energie en te verduurzamen. Jankees vertelt over concreet toepasbare ervaringen en een concreet en actueel praktijkvoorbeeld. Jankees neemt een klant mee. Dit is een klant van PM Energie die is geholpen bij het regelen van financiering bij het Energiefonds Overijssel.

Verduurzaming productieproces
Marco Dubbelman van Gotogemba laat je kansen ontdekken om je productieproces te verduurzamen. Met herkenbare voorbeelden krijg je direct toepasbare tips om het energieverbruik in je bedrijf beter te beheersen en om het productieproces te verbeteren. Bijvoorbeeld met minder materiaalgebruik, een efficiëntere inzet van apparatuur en vermindering van logistieke bewegingen. Dit levert niet alleen een positief imago op maar ook een directe verbetering van het financiële resultaat!

Case: Energie-innovatie
Ton van Nulden vertelt over zijn energie-innovatie RoofClix , de ontwikkeling van zijn product en zijn bedrijf. Hij licht daarbij toe hoe Roofclix is geholpen door ‘Het Startteam’ van Nieuwe Energie Overijssel. Dit multidisciplinaire team van deskundigen helpt startups en scale-ups energie-innovaties verder te brengen met financiering of het ontwikkelen van een business plan. Maar ook bij juridische, financiële en technische vragen, evenals onderzoek naar patenten of naar samenwerkingsmogelijkheden.

Pitch
Voor een beperkt aantal ondernemers is er tijd om zichzelf te presenteren in het onderdeel ‘Pitch’. Kun je in één minuut vertellen waarom jouw onderneming dé energietransitie kan versnellen of wil jij jouw praktische vraagstuk voorleggen? Geef dan bij je aanmelding aan dat je wilt pitchen.

Meer informatie en aanmelden

Het Energy Café is bedoeld voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun bedrijf of bezig zijn met een energie-innovatie. Alleen zij kunnen zich voor het Energy Café aanmelden. Dit kan tot en met woensdag 23 september 2020.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Daarom moet je je voor deze bijeenkomst registreren. Als de maatregelen veranderen dan houden wij hier uiteraard rekening mee.

Locatie
Het Provinciehuis
Luttenbergstraat 2
8012 EE Zwolle

Over het Energy Café

Het Energy Café is voor ondernemers uit Overijssel en de regio Zwolle. Tijdens deze bijeenkomsten moedigen de organisatoren ondernemers aan om te starten met verduurzaming en energiebesparing door energie- en procesinnovaties. Bijvoorbeeld door kennis en ervaringen te delen. De eerste twee edities van het Energy Café zijn goed bezocht en hadden als thema ‘Financiering van Verduurzaming’ en ‘De kansen van Waterstof’.

Het Energy Café wordt georganiseerd door Het Energiefonds Overijssel, Nieuwe Energie Overijssel (NEO) en Kennispoort Regio Zwolle.