Home Kennisplein Dé Energierenovatie van een Bedrijfshal

Dé Energierenovatie van een Bedrijfshal

Bedrijfshallen zijn goed voor zo’n 25% van het gasverbruik in de utiliteitsbouw en vertegenwoordigen een enorm oppervlak voor het opwekken van zonne-energie. Wat zijn de laatste inzichten om hallen integraal aan te pakken? Welke opties zijn er om een hal aardgasvrij te verwarmen en hoe wordt het dakoppervlak maximaal benut? En welke technische innovaties zijn nodig om tot de ultieme (energie)renovatie van bedrijfshallen te komen?

Op maandag 9 november brengt TKI Urban Energy stakeholders bij elkaar om kennis, inzichten, uitdagingen en oplossingen voor bedrijfshallen te delen en de innovatievragen voor dit type utiliteitsbouw voor de komende jaren in kaart te brengen. Dit hybride evenement vindt zowel op locatie (met 1.5 afstand) als online via livestreaming plaats.

Dit evenement is interessant voor haleigenaren, bedrijventerreinmanagers, partijen met innovatieve oplossingen, halbouwers, installateurs, zonne-energiebedrijven en gemeentes die bezig zijn met het verduurzamen van utiliteitsbouw voor hun Transitievisie Warmte.

Programma

Na de aftrap zal de middag gevuld zijn met discussies over een renovatiecase, pitches door partijen met (energie)renovatieoplossingen en een expert panelsessie:

12-30 – 13:30 Inloop en lunch

13:30 – 13:55 Aftrap

13:55 – 14:45 Energie Opwek

14:45 – 16:15 Duurzaam verwarmen en verlichten van de hal

16:15 – 16:40 Financieringsmogelijkheden en opleiden van installateurs

  • Financieringsmogelijkheden en shared incentives – Marco Witschge, Fit Our Future
  • Opleiden van installateurs om energietransitie te versnellen – N.t.b.

16:40 – 17:00 Discussie tussen publiek en sprekers

17:00 – 18:00 Borrel (op locatie)

Dit evenement zal zowel op locatie als online via livestreaming plaatsvinden. Bij binnenkomst op locatie is er een inlooplunch. Op locatie worden de regels met betrekking tot Corona strikt nageleefd. Hierdoor is er een maximale capaciteit van 50 deelnemers. De bijeenkomst wordt opgenomen, dus later terugkijken is mogelijk.

Aanmelden

Details

Datum en tijd: 9 november 2020, 12:30 – 17:30 uur.

Locatie: Werkspoorfabriek te Utrecht en online (via livestream). Enkele dagen voor aanvang ontvangt u de specifieke informatie met betrekking tot de locatie en/of een link voor online deelname.