Home Kennisplein Aquathermie in de gebouwde omgeving

Aquathermie in de gebouwde omgeving

Voorbeelden en kansen voor acquathermie

Een aantal gemeenten zijn al bezig met aquathermie. Binnen provincie Overijssel zijn hier al een aantal mooie voorbeelden van, waar water ingezet wordt voor de warmtevoorziening. Maar er liggen meer kansen. In de sprintsessies voor de transitievisie warmte is aquathermie vaak als potentiële bron genoemd. Naast de informatie op de kansenkaarten voor energie uit water in onze regio’s,  kun je meer informatie vinden op de websites van Nieuwe Energie Overijssel en het Netwerk AquaThermie.

 

Kennis

Welke kennis is er beschikbaar? Hoe kunnen we projecten verder brengen en deze kansen benutten?  In april 2019 hebben we tijdens het symposium “Energie uit water” een aantal best practices gedeeld en onderzoeken op het gebied van aquathermie gepresenteerd. De werkgroep Energie uit water van Nieuwe Energie Overijssel geeft hieraan een vervolg en gaat graag in gesprek met gemeenten, waterschappen, corporaties en energieleveranciers om te verkennen wat we met én voor elkaar kunnen betekenen.

Programma

15.00   Welkom door Jan Hermen Kat, Voorzitter werkgroep Energie uit water van Nieuwe Energie Overijssel
15.10   Ontwikkeling Slim Warmtenet Zandweerd: Van Transitievisie Warmte naar uitvoering. Hoe kom je met partners en inwoners tot gedragen projecten met impact, Machiel Karels
15.50   Pauze
16.00   De zoektocht van gemeente Oldenzaal voor de toepassing van aquathermie, Rogier Scholten
16.15   Ophalen van de behoefte van de deelnemers en toelichting wat Nieuwe Energie Overijssel kan bieden
16.30 Afsluiting

 

Niet aanwezig, wel een hulpvraag?
Ook als je niet aanwezig kunt zijn, maar wel verder geholpen wil worden kan dat! Via deze link naar een online formulier horen we graag hoe we je verder kunnen helpen.