Home Kennisplein Aquathermie in de gebouwde omgeving

Aquathermie in de gebouwde omgeving

Voorbeelden en kansen voor acquathermie

Een aantal gemeenten zijn al bezig met aquathermie. Binnen provincie Overijssel zijn hier al een aantal mooie voorbeelden van, waar water ingezet wordt voor de warmtevoorziening. Maar er liggen meer kansen. In de sprintsessies voor de transitievisie warmte is aquathermie vaak als potentiële bron genoemd. Naast de informatie op de kansenkaarten voor energie uit water in onze regio’s,  kun je meer informatie vinden op de websites van Nieuwe Energie Overijssel en het Netwerk AquaThermie.

Kennis
Welke kennis is er beschikbaar? Hoe kunnen we projecten verder brengen en deze kansen benutten?  In april 2019 hebben we tijdens het symposium “Energie uit water” een aantal best practices gedeeld en onderzoeken op het gebied van aquathermie gepresenteerd. De werkgroep Energie uit water van Nieuwe Energie Overijssel geeft hieraan een vervolg en gaat graag in gesprek met gemeenten, waterschappen, corporaties en energieleveranciers om te verkennen wat we met én voor elkaar kunnen betekenen. Om het programma nog beter op de wensen van de gemeenten af te stemmen is het zinvol om ons vragenformulier alvast in te vullen!

De uitnodiging en mogelijkheid om aan te melden volgt begin oktober, maar zet 12 november, van 15.00 tot 16.30 uur vast in je agenda!