Home Actueel Vacature Communicatieadviseur

Vacature Communicatieadviseur

Ben jij de energie achter de transitie

We zoeken een contenttijger die zijn/haar tanden wil zetten in de transitie naar duurzame energie: een energieke en creatieve communicatieadviseur die graag de handen uit de mouwen steekt. Een toegankelijk en communicatief persoon. Jij helpt, namens een brede alliantie van partners, de overstap van fossiele energie naar duurzame energie te versnellen met jouw communicatieaanpak.

De dag start met je deelname aan de Newsroom. Je krijgt in een snelle scan zicht op wat er in Overijssel speelt. Daarna heb je een een-tweetje met een projectleider: zij kan haar inhoudelijke doelen niet bereiken zonder goede communicatie en heeft jouw input nodig. Je staat sterk in je schoenen en adviseert haar wat het beste werkt voor haar project. Voor jouw voorstel krijg je ook de handen op elkaar van de betrokken partners: bijvoorbeeld de initiatiefnemers van een coöperatie met een plan om waterstof groen te produceren. Je plan beschrijft de inzet van social media tot en met het geven van het startschot van het project door de gedeputeerde. Zo weet jij zorgen bij inwoners weg te nemen en het enthousiasme te vergroten.

Na de lunch overleg je met je NEO-communicatiecollega’s. Samen met hen vorm jij de redactie voor content op de verschillende communicatiekanalen. Je kiest zelf het goede plaatje bij je praatje en zet het op social media, in nieuwsbrieven etc. De communicatiecollega’s van de provincie kunnen jouw verhaal nog breder delen via de diverse instrumenten van de provincie zelf.

Aan het einde van de dag word je gevraagd mee te denken hoe we een gemeente gaan ondersteunen bij het bouwen van een warmtenet. Jij organiseert dat webinar en je weet de juiste specialisten te vinden om de deelnemers op weg te helpen. Tot slot scan je nog even je netwerk waar er nog kansen zijn om een inspirerend artikel over te schrijven of een video te produceren. Bijvoorbeeld over een bedrijf dat energieneutraal wil produceren of een school die gebouwen wil isoleren. Keuze en afwisseling genoeg!

Functie-eisen
Jij hebt affiniteit met de energietransitie en duurzaamheid en een goed ontwikkelde antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je snapt wat effectieve communicatie is voor onze doelgroep en dat kun je ook aantonen. Je schakelt snel en draagt actief bij aan het verder bouwen aan een communicatienetwerk. Krijg jij hier energie van? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met minimaal een afgeronde HBO-opleiding, 3 jaar werkervaring op het gebied van uiteenlopende (online) communicatiemiddelen en stevige adviesvaardigheden. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Ons aanbod
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal € 2.998,98 en maximaal € 4.284,28 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 2 jaar. Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, die bij goed functioneren wordt verlengd voor de resterende periode.

Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zoveel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken.

Organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega’s draag je het profiel van de provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Control & Advies, Bestuur, Communicatie, Kabinet, Strategie en Ondersteuning.

Vanuit die eenheid ben je hoofdzakelijk werkzaam voor het team Nieuwe Energie Overijssel. Dit is een hechte club van circa 30 collega’s vanuit alle hoeken van de organisatie. Zij houden elkaar op vaste momenten op de hoogte houden van lopende projecten en ontwikkelingen. Ook tijdens de werkdag is genoeg gelegenheid voor onderling overleg. Humor en informeel contact zijn vanzelfsprekend belangrijk voor een goede samenwerking!

Informeer en reageer
Wil jij bijdragen aan de energietransitie in Overijssel en spreekt je deze functie aan? Grijp dan je kans en spring achter je toetsenbord om jouw motivatie te schrijven. Meer informatie over hoe en waar je solliciteert, vind je hier.