Home Kennisplein Zonnepark De Groene Weuste: van, voor en door Wierden

Zonnepark De Groene Weuste: van, voor en door Wierden

Zonnepark De Groene Weuste: van, voor en door Wierden

Dankzij zonnepark de Groene Weuste profiteren 1.300 gezinnen in Wierden van lokale groene energie. Het zonnepark is een lokaal initiatief van Stichting Duurzame Energie Wierden–Enter. Het is echt een park van, voor en door Wierden en het initiatief laat mooi zien hoe de opwek van nieuwe energie kansen biedt aan inwoners. Zo werden lokale bedrijven ingezet bij de bouw van het park en kunnen inwoners profiteren van de opbrengsten.

Meer informatie over De Groene Weuste vind je op: www.zonneparkwierden.nl

Lokale initiatieven versnellen de energietransitie

Lokale initiatieven, zoals Zonnepark de Groene Weuste, kunnen zorgen voor bewustwording en draagvlak bij inwoners en dragen dus bij aan de acceptatie van grootschalige opwek van duurzame energie. Daardoor zijn ze erg belangrijk binnen het programma Nieuwe Energie Overijssel.

Ook aan de slag met duurzame energie?

Wil jij ook alleen of samen met je buurt, wijk of dorp collectief aan de slag met duurzame energie? Wil je weten wat daarbij komt kijken en waar je allemaal rekening mee moet houden? Of ben je benieuwd hoe anderen dit aangepakt hebben of wat je van hen kan leren? Het programma Nieuwe Energie Overijssel brengt je graag in contact met organisaties die kennis en ondersteuning bieden.

Zoals het energieloket van je gemeente, waar ze onafhankelijk advies geven over de beste energiemaatregelen voor jouw woning. Of de initiatiefmakelaardij Overijssel: ervaringsdeskundigen die hun kennis, contacten en inzichten van duurzame lokale energie-initiatieven graag met je delen. Of Buurkracht die buurten helpt met energiebesparing.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle organisaties op de pagina Inwoners.