Home Kennisplein Wildcard voor verrassende energie-innovatie

Wildcard voor verrassende energie-innovatie

Verrassende goede ideeën uit de markt

“We hebben zelf natuurlijk allerlei ideeën over hoe we willen werken aan een energieneutraal Overijssel in 2050. Maar we weten ook dat innovatieve oplossingen soms uit onverwachte hoek komen”, vertelt Janine Swaak, projectleider Startup in Residence bij de provincie Overijssel. “Dus heb jij een innovatie buiten onze vraagstukken die ons of onze partners helpt bij onze energie-opgaven? Dan komen we graag met je in contact. Je kunt je met de wildcard inschrijven voor Startup in residence!”

Voor Startup in Residence werken Nieuwe Energie Overijssel en de provincie Overijssel samen met de gemeenten Zwolle en Hardenberg en woningcorporaties Welbions en Delta Wonen aan het thema energie-innovatie. “We hebben met deze partners zes vraagstukken geformuleerd waarvoor we oplossingen zoeken. Dit zijn vraagstukken waarvoor we zelf de inkopende partij zijn. De inzet is om met Startup in Residence als opdrachtgever samen met de marktpartij een goede oplossing te ontwikkelen. Als dat lukt kunnen we het direct inkopen en gebruiken”, legt Janine uit. “Maar we willen ons niet beperken tot deze vraagstukken. We laten ons graag verrassen door goede ideeën uit de markt. Belangrijke voorwaarden zijn wel dat de innovatie bijdraagt aan onze ambitie een energieneutraal Overijssel in 2050, en dat een van de opdrachtgevers de eerste klant kan zijn.”

Wildcard

Heb jij die innovatie? Neem dan met de wildcard deel aan Startup in Residence. Omschrijf zowel de innovatieve oplossing, als de uitdaging van één of meer van de opdrachtgevers, voor wie de oplossing bedacht is. De oplossing moet aansluiten bij de ambitie en vraagstukken op gebied van de energietransitie zoals beschreven in het programma Nieuwe Energie Overijssel. De oplossingen hoeven niet beperkt te zijn tot de gebouwde omgeving.

Op zoek naar energie-innovaties in Overijssel

Op overijssel.nl/startupinresidence lees je alles over de procedure rondom deze bijzondere aanbesteding. We selecteren maximaal drie oplossingen per vraagstuk en hebben ruimte voor in totaal twintig goede oplossingen.

De geselecteerde partijen krijgen een ontwikkelbudget van 25.000 euro om in samenwerking met de afnemers de oplossing uit te werken in een businesscase. Vervolgens testen we de oplossing in de praktijk. Als het product of de dienst goed aansluit bij de vraag, kunnen we de innovatie direct inkopen.

Vragen?

De meest gestelde vragen hebben we al voor je beantwoord. Lees hier de FAQ.

Interesse?  Inschrijven voor de aanbesteding kan tot 30 september.

Heb je een energie-innovatievraag waar je ondersteuning bij kunt gebruiken? Kijk dan ook eens wat het Startteam voor je kan betekenen!